Úspěšný lov na Klubovce

Chtěl bych touto cestou dát pár rad jak rybařit na Klubovce.

Jelikož se setkávají kapři na soukromých vodách  často s boilies tak je potřeba se trochu odlišit. Jak montáží tak i nástrahou, kterou jim předložíte. Výborně funguje samotná popka nebo kombinace panáčka. Důležité je věřit v to co dělaté a neměnit krmné místo. Kaprů je dost na Klubovce a tak skoro vždy se motá kolem nástrahy nějaký ten fešák. Spíše bych používal netradiční příchuť, kterou nedělá každý výrobce. Úžasně funguje - Pop Up Mandarinka, White Coctail a z potápivých Salamander, Krab s pepřem, Brusinka Šípek, Patentka a Mušle.

Krmná kampaň

Já osobně nejsem zastáncem ohromných krmných kampaní. Dobře vím, že ke každému záběru bohatě stačí 20-30 kuliček, cca 5 lopatek partiklu a 2 lopatky peletek.

Pokud chcete stáhnout rybu na střed vody a chytat jí mimo vázky je potřeba určitě přidat na partiklu. Nejednou jsem zažil, že tato taktika byla mnohem úspěšnější než se soustředit na chytání u stromů apod....

Často vidím jak rybáři krmí hotové ( nepřipravené) boilies na zvolené místo, položí tam montáž a děj se vůle boží......

MůJ Tip:

Vymáčejte si alespoň 4-5h boilies v čisté vodě než jím budete krmít. Nebude tak do sebe nasakovat okolní vůni bahna a bude tak mnohem zajímavější pro kapry. Nebo je dostatečně přelít boosterem. Takto připravené krmení na Klubovce působí mnohem přirozeněji než čerstvé, trvdé kuličky.